Articles Comments

Alfred Vierling » in het Nederlands » Vernegering en islamisering stoppen: Kijk Israel kan het wel!

Vernegering en islamisering stoppen: Kijk Israel kan het wel!

Israël sluit poorten voor Afrikaanse migranten
− bron: AFP
© anp. Met de bouw van een muur hoopt Israël ook Afrikanen te weren.

Israël zet zestigduizend Afrikaanse migranten het land uit, dat blijkt uit een document van het Israëlische hooggerechtshof.Israël heeft een overeenkomst gesloten met een niet nader genoemd land om duizenden Afrikaanse migranten die nu in Israël zitten op te nemen.

Israëliers vrezen dat het land zijn Joodse karakter zal verliezen.

In het document zegt een advocaat van de Israëlische staat dat er een land is gevonden waar de duizenden Afrikanen naartoe kunnen worden gestuurd, maar nadere details ontbreken. Volgens de Israëlische legerradio gaat het om een land in Oost-Afrika.

israel muur

Critici waarschuwen voor mensenrechtenschendingen. Zo is het voor 35.000 vluchtelingen uit Eritrea onveilig terug te keren naar hun land. Ook kunnen de immigranten niet zomaar worden overgeplaatst naar een ander land. Zij moeten daarvoor eerst een vluchtelingenstatus krijgen wat nu niet het geval is, waarschuwt de VN.

Met de overeenkomst hoopt Israël dat er een eind komt aan het migrantenprobleem. De afgelopen acht jaar zijn zo’n zestigduizend Afrikaanse migranten via Egypte Israël binnengekomen. Sommigen zijn gevlucht uit landen met repressieve regimes, anderen zijn simpelweg op zoek naar werk.

Aan de ene kant zijn er de Israëli’s die vinden dat het de taak van Israël is om vluchtelingen op te nemen, te meer omdat de Joodse staat na de Tweede Wereldoorlog diende als toevluchtsoord voor de Holocaustoverlevers. Aan de andere kant vrezen Israëliërs dat het land zijn Joodse karakter zal verliezen.

Om de migrantenstroom een halt toe te roepen, heeft Israël vorig jaar een hek langs de grens van Egypte gebouwd wat de toestroom aanzienlijk heeft verminderd. Ook worden sinds vorig jaar nieuwe migranten per direct in detentie geplaatst waarna de immigratiedienst bepaalt of ze in aanmerking komen voor een vluchtelingenstatus. In sommige gevallen heeft Israël de Afrikaanse migranten zelfs geld aangeboden om het land te verlaten.

Volgens de Israëlische legerradio zal het Oost-Afrikaanse land, naar verluid Oeganda of Zuid-Sudan, de migranten opnemen in ruil voor ‘agrarische expertise’. De Israëlische regering wilde niet reageren op de kwestie

Filed under: in het Nederlands

One Response to "Vernegering en islamisering stoppen: Kijk Israel kan het wel!"

  1. Roegholt says:

    In Birma heeft de regering een 2-kind politiek aangekondigd om te voorkomen dat het land zijn Boedistisch karakter verliest. Vandaag de dag konijnen de Moslims in Birma 10 maal zo snel als de autochtone bevolking. Birma, chapeau!

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.