Articles Comments

Alfred Vierling » in het Nederlands » Enkele voordelen van de uitroeping van het kalifaat

Enkele voordelen van de uitroeping van het kalifaat

Enkele voordelen van de uitroeping van het kalifaat door Dr. koenraad Elst:
(1)Het is een ideaal voor moslims om daar te wonen of ervoor te vechten. Alle moslimgevangenen, zoals Fouad Belkacem, moeten de keuze krijgen tussen in de nor blijven of een enkele reis naar de nieuwe staat om zijn leger te vervoegen.
(2) Een staat verschaft een nationaliteit. Belgische moslims kunnen kiezen tussen de Belgische en de kalifale nationaliteit, met alle consequenties van dien.
(3) Irak valt uiteen. Een onafhankelijke Koerdische staat wordt dan vanzelfsprekend (zoals Israël al verklaard heeft te steunen). Vooruitziende diplomatie ziet in de Koerdische staat een natuurlijke bondgenoot in een volkomen vergiftigde regio.
(4) Zolang sjiieten en soennieten hun dwaze geloof niet ontgroeid zijn, is het het vredelievendst en het minst cynisch om het bloedvergieten beperkt te houden met een duidelijke en internationaal erkende grens en een georganiseerde bevolkingsruil.
(5) En dat versterkt het beginsel van de betrekkelijkheid van grenzen. De VS en het VK hebben reeds opgeroepen tot “nationale eenheid”, maar er bestaat geen Iraakse natie. De post-Ottomaanse Sykes-Picot-grenzen zijn kunstmatig en koloniaal, en worden beter opgedoekt.

Koenraad-elst

Bij de opdeling van India stelde Dr. Ambedkar een bevolkingsruil voor, wat door politici uit het hele spectrum gesteund werd. Mahatma Gandhi blokte dit voorstel af, en het resultaat waren zowat één miljoen doden. Mij dunkt dat vet voorzorgsprincipe in gevallen als het onderhavige de bevolkingsruil toch wel als het minste kwaad doet zien..

De zojuist gekozen nieuwe Indiase premier Narendra Modi doet een nieuwe wind waaien. In zijn ambtsaanvaarding sprak hij van “1200 jaar slavernij”, in plaats van de progressieve verwijzing naar “200 jaar slavernij”. De door hem gebruikte uitdrukking is nu het voorwerp van debat, want ze impliceert dat de kolonisering met de invallen door de moslims begon:
Lees deze bijdrage

Filed under: in het Nederlands

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.